Garnek rzymski owalny, gliniany
Naczynie do pieczenia mięs, chleba i warzyw oraz wielu innych dań
Glina, z której wykonane jest naczynie pozwala na przygotowanie potraw w atmosferze pary wodnej, dzieki czemu zachowują one naturalny aromat, mikroelementy i witaminy. Nie potrzeba dodawać do nich tłuszczu, będą więc zdrowe i dietetyczne.
Przed każdym użyciem garnek należy moczyć w wodzie przez 10-15 minut. Następnie wstawić do zimnego piekarnika. W celu uzyskania chrupiącej potrawy 10 min. przed końcem pieczenia należy zdjąć pokrywkę garnka.
Garnka nie należy stawiać bezpośrednio na gazie czy płycie elektrycznej.
Garnek rzymski nie może być poddawany gwałtownym zmianom temperatury.
Nie należy wlewać zimnych płynów do gorącego garnka.
Po użyciu garnek należy kilkakrotnie namoczyć w ciepłej wodzie, następnie umyć gąbką lub szmatką bez użycia detergentów.
Rekomendowana maksymalna temperatura pieczenia w garnkach rzymskich to 200C
Pojemność całkowita naczynia razem z pokrywką: 4 l
- Opakowanie zbiorcze
- 2
- Materiał
- Glina
- Indeks producenta
- 770604
feedback Zgłoś komentarz